16. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple pühkis minema 10 mld Samsungi turuväärtusest

Täna kukkus Samsung Electronicsi aktsia hind üle 6%, mille tulemusel kadus firma turuväärtusest 10 miljardit dollarit. Põhjuseks uudis, et Apple andis sisse suure kiibitellimuse ühele Jaapani rivaalile.

Taiwani veebisait DigiTimes raporteeris, et Apple andis hiljuti sisse mobiilidele mõeldud dünaamilise muutmälu (DRAM) tellimuse Jaapani Elpidale. Veebisait viitas anonüümsetele allikatele ning selle tulemusel said kõik Apple'i kiibitootjate aktsiad pihta, vahendab CNBC.

Nii kukkus näiteks SK Hynixi aktsia ligi 9%, tehes läbi viimase üheksa kuu suurima päevase kukkumise. Maailma suurim DRAMide tootja Samsungi aktsia kukkus 6,2%, mis on firma aktsiale viimase nelja aasta suurim langus.

"Paistab, et Apple ei taha näha Samsungit ja Hynixit kiibiturul domineerimas. Apple tahab säilitada enda kauplemisvõimu, hoides Elpidat elus," kommenteeris LIG Investment & Securities analüütik Choi Do-yeon.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755