16. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple'i iga-aastane konverents toob arvukalt arendusi

Väidatavalt plaanib Apple Inc. tuua turule uue õhukesema seeria MacBooki arvuteid, mis töötaksid võimsamatel Intel'i protsessoritel.

Apple'i iga-aastasel arendajate konverentsil esmaesitlusele tuleva uue MacBook Pro puhul on tegemist kõrgresolutsioonilise ekraani ning flash-tüüpi mäluga arvutiga, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Apple Mac toodete müük kasvab kiiremini kui personaalarvuti turg, mille peamiseks põhjuseks on Apple'i populaarsus kaasaskantavate seadmete vallas nagu iPod, IPad ja iPhone.

Alates iPhone'i turuletoomisest aastal 2007, on Mac-toodete müük rohkem kui kahekordistunud, ulatudes 21,8 miljardi dollarini möödunud aastal. Apple'i aktsia väärtuse kasvades on peamised konkurendid nagu Hewlett-Packard, Dell ja Samsung hakanud samuti tootma õhemaid ja kergemaid sülearvuteid, mis käivituvad kiiremini.

Apple'i uued sülearvutid töötavad Intel'i uutel protsessoritel Ivy Bridge, mis on eelkäijatest õhemad. Lisaks on plaanis viia läbi muutused ka MacBook Air'i ja iMac'i arvutiseeriates, vahetades ekraanid kõrgema resolutsiooniga high-definition

ekraanide vastu ning asendada vanemad Inteli protsessorid uute õhemate vastu.

Lisaks on Apple'il plaan paljastada kuupäev, millal teeb oma debüüdi Mac'i uus operatsioonisüsteem Mountain Lion. Uus tarkvara, mida Apple esitles juba veebruaris, ühildab paremini Mac'i arvutid kaasaskantavate seadmetega.Nimelt sisaldab Mountain Lion palju elemente iPhone'i ja iPad'i tarkvarast. Nii saab näiteks saata sõnumeid Mac'i toodetelt otse iPhone'i.

Järgmisel kuul toimuva konverentsi põhiteemad vihjavad, et Apple keskendub iPhone'ile aasta lõpu poole.

Analüütikud ennustavad uue iPhone'i turuletulekut oktoobriks. IPhone on 58%-ga eelmise kvartali käibest Apple'i enimmüüdud toode.

Apple'i aktsia hind langes täna 0,9% 553,17 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755