17. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna konverents toob kohale rahvusvahelised riskiinvestorid

Juuni algul toimub Tallinnas regiooni suurim omataoline konverents Latitude59, mis koondab lähiriikide start-up entusiaste. Kahe päeva jooksul jagavad valdkonna eksperdid loengutel ja vestluspaneelidel teadmisi ning kogemusi Põhjamaade ja Baltikumi alustavatele IT-ettevõtjatele.

Konverentsi üks peakorraldajaid, Garage48 ja MoMo Estonia esindaja Priit Salumaa kinnitab, et kuna üritust külastavad ka rahvusvahelised riskiinvestorid, on see siinsete idufirmade jaoks ainulaadne võimalus luua kontakte, mis aitavad kasvada ja laieneda.

Konverents keskendub päevakohastele idufirmasektoritele nagu mobiili- ja veebiteenused, aga ka alternatiivsetele valdkondadele nagu biotehnoloogia või rohelised tehnoloogiad. Innovaatiliste toodete-teenuste esitlemiseks mõeldud tasuta messiboksid on siinsete idufirmade seas äratanud elavat huvi – praeguseks on boksi broneerinud juba 10 firmat.

Juba tuntud Eesti idufirmadest on konverentsil väljas virtuaalne proovikabiin Fits.me ja asukohapõhine mobiiltelefonirakendus TaxiPal, mida kasutatakse juba 31 riigis ja rohkem kui 2500 linnas. Ühte boksi on aga koondunud Tartu Ülikooli rahvusvahelise IT-toote- ja äriarenduse magistriprogrammi DDVE tudengid, kes esitlevad korraga mitmeid programmi raames arendatavaid teenuseid ja tooteid.

Latitude59 on Põhjamaade ja Baltikumi suurim start-upidele suunatud konverents, mis leiab aset 7. ja 8. juunil Tallinna Tehnikaülikoolis. Konverents toob Tallinna mõjukad välisesinejad nagu UK sariettevõtja ja ajakirja Wired kaastoimetaja Andrew J. Scotti ning USA riskiinvestori Ravi Belani. Samuti jagavad oma teadmisi kohalikud spetsialistid nagu ZeroTurnaroundi juht ja asutaja Jevgeni Kabanov ning akadeemik ja rakubioloog Mart Ustav.

Konverentsi korraldavad Tehnopol, MobileMonday Estonia, Garage48 ja Tallinna Tehnikaülikool ja konverentsi suurtoetajaks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Ettevõtmist toetavad advokaadibüroo GLIMSTEDT, SNR Denton, Tallinna Linnavalitsus, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, Edicy, ArcticStartUp, Arctic15, Slush, Aalto Venture Garage, TechHub Riga ja Euroopa Regionaalarengu Fond.

Start-up’id Latitude59 konverentsil:1.         Fits.me, kus oksjoneid korraldavad riik, kaitsevägi, pankrotihaldurid, kohtutäiturid, kindlustused ja teised ettevõtted.

Fits.me on virtuaalne proovikabiin online-rõivakaubamajade jaoks, mida kasutab ka näiteks suur rõivaste veebikaubamaja Otto.2.         StreamtainmentStreamtainment teeb telerist koduse multimeediakeskuse. Ettevõte on arendanud välja platvormi multimeediateenuste toomiseks telerisse, ilma et oleks vaja soetada hirmkallist digiboksi.3.         TaxiPalTaxiPal on mitu auhinda võitnud asukohapõhine mobiiltelefonirakendus, mille abil saab inimene reisil olles või ka kodumaal tellida endale vastavat asukohta teenindavalt usaldusväärselt taksofirmalt hinna või muu aspekti alusel sobiva taksoteenuse. Praegu pakutakse teenust 31 riigis ja rohkem kui 2500 linnas.4.         Tap TenderTapTender on nutitelefoni rakendus, mis pakub kasutajatele võimalust esitada oma tellimus istudes kohviku või pubi lauas. Taptenderi vahendusel saab söögi ka koju või kontorisse tellida.5.         Oksjoni korralduse OÜOksjoni korralduse OÜ haldab oksjoniportaali www.haamer.net

6.         QMSystemQMSystem arendab kõnede lindistamise ja kvaliteediseire lahendusi kõnekeskustele. QMSystemi lahendus PQMS aitab kõnekeskustel märgatavalt tõsta teeninduskvaliteeti, agentide efektiivsust ja vähendada koolituskulusid.7.         FastrFastr on Garage48 Valmiera üritusest välja kasvanud iPadi-rakendus, mis aitab inimestel õppida kiirlugemist ning võimaldab juba kiirlugemist valdavatel inimestel kasutada rakendust nende igapäevase lugemisrakendusena, olgu loetavateks tekstideks veebiuudised või PDF raamatud.8.         Meetin.gsMeetin.gs aitab hõivatud ettevõtjatel hoida info ajakohasena inimeste harjumusi muutmata. Kasutajad saavad hallata kohtumisi, infomaterjale, märkmeid ja plaane.9.         DDVE programmi üliõpilased (Tartu Ülikool)DDVE on Tartu Ülikooli inglisekeelne magistriprogramm, mis põhineb Lean Startup meetodil ja kombineerib tehnoloogiat, disaini ja ettevõtlust.10.       Dream Group OÜ (Dream Apply)Dream Group OÜ on välja töötanud uue veebipõhise tarkvaralahenduse DreamApply.com, mille abil ülikoolid saavad üliõpilaste kandideerimisavaldusi mugavamalt hallata ja hoida kokku halduskulusid. Noortel on DreamApply.com kaudu võimalik lihtsamini leida sobivaid õppekursusi ning esitada kandideerimisavaldusi korraga mitmesse ülikooli. Hetkel kasutab lahendust juba üle 40 ülikooli.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755