18. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oslo börsifirma ostis 2 mln euro eest Eesti IT-firma

Oslo börsil noteeritud Atea omandab umbes 14,5 miljoni Norra krooni eest (1,9 miljoni eurot) Eesti IT-ettevõtte Net Group infrastruktuuriäri.

Põhjamaade suurima IT infrastruktuuri ettevõttega Atea Leedus asuv tütarfirma Atea Baltics UAB omandab äsja Net Group`ist lahku löödud NG Infra OÜ, mis peaks andma Oslo börsifirma aastakäibele juurde orienteeruvalt 8,7 miljonit eurot ja 0,4 miljoni euro eest EBITDA (kulumieelne ärikasum).

Atea märgib börsiteates, et NG Infra on oma 27 töötajaga Eesti IT infrastruktuuri äri liider.

„Oleme kaks aastat otsinud sobivat partnerit, kes aitaks arendada meie infraettevõtet uuele tasemele. Kõige paremini sobis selleks Atea,“ ütles Net Groupi juhatuse esimees ja 41% aktsiate suuromanik Priit Kongo.

„Tänu sellele tehingule parandame positsioone Eestis, suurendame kompetentsi ning muudame teenused efektiivsemaks kogu Baltikumis,“ märkis Atea Baltics juhatuse esimees Arunas Bartusevicius.

Net Group on Eesti erakapitalil põhinev uue põlvkonna infotehnoloogiaettevõte, mis pakub innovatiivseid ja jätkusuutlikke majanduslikult efektiivseid IT lahendusi Eestis ja Läänemere riikides. Net Group-i müügitulu 2011. aastal oli 10 miljonit eurot.

„Atea organisatsiooniga liitumine on loomulik samm meie arengus, et saada kohalikust teenusepakkujast rahvusvaheliseks ettevõtteks. Ka meie võtmekliendid on muutumas rahvusvaheliseks ning Ateaga liitudes saame neile pakkuda senisest veelgi paremat ja just nende vajadustega arvestavat teenust, kuna meie kasutada on rahvusvaheline meeskond ja väga suur kogemustepagas,“ ütles NG Infra uus juht Toomas Mõttus.

Atea märgib oma börsiülevaates, et tehingu hinnaks on orienteeruvalt 1,9 miljonit eurot, millest 65% makstakse kohe ja 35% vastavalt tulemustele kahe järgneva aasta jooksul.

Atea omandab juhtkonnalt ja juhtivtöötajalt 100% NG Infra OÜ aktsiatest ning kogu juhtkond ja töötajad jätkavad tööd Atea käe all.

Tehing nõuab heakskiitu Eesti Konkurentsiametilt. Pärast tehingut kinnitab Atea oma positsiooni Eestis ning on seejärel suurim IT infrastruktuurifirma kolme Balti riigi peale.

Oslo börsil noteeritud 5800 töötajaga Atea on Põhjamaade ja Baltikumi juhtiv IT infrastruktuuri ettevõte. Atea müügitulu 2011. aastal oli üle 2,6 miljardi euro. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755