22. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laienev IT-hiid Atea plaanib vallutada 25% Eesti turust

Põhjamaade suurim IT-infrastruktuurifirma Atea plaanib Eestis firmade ülevõtmisega haarata kuni 25% turust, teatas ettevõte.

Pärast Net Groupi infrastruktuuri ettevõtte NG Infra omandamist on Atea turuosa Eestis 1,9%. Lähiaastatel plaanib Atea Eestis saavutada vähemalt 15-25% suuruse turuosa, mis tähendaks kümnekordset kasvu. Ambitsioonikas eesmärk saavutatakse läbi orgaanilise kasvu ja Eesti IT ettevõtete ülevõtmise.

Kogu Põhjamaade IT infrastruktuuri turu maht on 15,3 miljardit eurot, millest Atea müügitulu moodustab 17%. Atea peamised arengusuunad lähiaastatel on IT-teenuste arendamine ja sidumine pilveteenustega, serverikeskustega seotud teenuste arendamine ja e-äri võimaluste senisest parem ärakasutamine.

NG Infra juhi Toomas Mõttuse sõnul töötab ettevõttes praegu 35 spetsialisti, kuid see ei ole kaugeltki piisav Atea eesmärkide saavutamiseks.

„Oleme orienteeritud kiirele kasvule. Selle saavutamiseks värbame Eestis kolme aasta jooksul 60-70 uut töötajat ja koolitame ka uusi spetsialiste,“ ütles Atea projektijuht Anders Brix ja selgitas, et näiteks Atea Leedu esinduses töötab juba praegu pea 500 spetsialisti.

Atea tugevus võrreldes teiste Eesti IT-infrastruktuuriettevõtetega on rahvusvaheline meeskond, väga suur teadmistepagas ja lai tootevalik. „Need on aspektid, mida teised Eesti turul tegutsevad IT infraettevõtted pakkuda ei suuda ning seetõttu pole võimalik ka pakkuda kvaliteetset teenust suurklientidele,“ ütles Mõttus.

Uutele turgudele sisenemisel on Atea strateegiaks kohalike ettevõtete ülevõtmine. Viimase kolme aasta jooksul on Atea omandanud Euroopas 24 ettevõtet kogukäibega 428 miljonit eurot.

Oslo börsil noteeritud 5800 töötajaga Atea on esindatud Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis. Atea müügitulu 2011. aastal oli üle 2,6 miljardi euro.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755