22. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vodafone'i käive ületas ootusi

Euroopa suurima mobiilsidefirma Vodafone'i majandusaasta neljanda kvartali teenuste käive ületas analüütikute ootusi, kuna saksa kliendid kulutasid varasemast rohkem, vahendas Bloomberg.

Aktsia reageeris tulemustele kuue kuu suurima tõusuga, kerkides 1,6 protsenti, 167,6 pennile. Aastaga on Vodafone'i aktsia hind tõusnud neli protsenti. Hinna-kasumi suhte näit on 12,2 ja analüütikute prognoositud kasumi põhiselt 10,3. Firma turuväärtus ulatus 82,8 miljardi naelani.

Teenuste käive ilma valuutakõikumiste ja ülevõtmiste mõjuta kasvas 2,3 protsenti. Analüütikud ootasid 1,7 protsendist kasvu.

Et andmeside pealt rohkem teenida, kasvatab Vodafone käivet ka nutitelefonide nagu Apple’i iPhone'i müügiga.

„Meil läks iseäranis hästi Saksamaal, kuid ka üldiselt,“ kommenteeris juhatuse esimees Vittorio Colao. „Meil läks oodatust paremini Hispaanias, kuid seal ei olnud kerge.“

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755