Andmemajutaja Linxtelecom kasvatas tublisti kasumit

Eelmisel aastal kasvas Eesti juhtiva infotehnoloogia- ja telekommunikatsiooniteenuste ettevõtte Linxtelecom Estonia kasum 125%.

Linxtelecomi 2011. a käive oli 4,7 miljonit ning kasum 473 917 eurot. Võrreldes 2010. aastaga 125% kasvanud kasumi tingis ühelt poolt äriprotsesside ja kulude optimeerimine ning teisalt suured rahvusvahelised majutus- ja andmesideprojektid.

„Oleme jõudsalt laienenud, panustanud teenuste parandamisse ning müügitöö ja sisemiste protsesside tõhustamisse. Kuigi käive püsis 2010. aastaga võrreldes enam-vähem samal tasemel, saavutasime kasumikasvu tänu efektiivsusele,“ ütles Linxtelecom Estonia Baltikumi müügidirektor Ivo Saluoks.

Linxtelecomi eelmise aasta suuremate investeeringute hulka kuulub Tallinna serverikeskuse jahutussüsteemi ümberehitamine. Projekti tulemusena töötab nüüd hoones uue põlvkonna kuuma/külma koridori ja dubleeritud komponentidega jahutussüsteem. „Meie andmete majutusäri suurim väljakutse on jätkuva tõusutrendiga elektri hind. Investeerisime ja võtsime kasutusele efektiivsed lahendused, mis võimaldavad meil säilitada kasumlikkust ning vältida klientide jaoks suurt hinnatõusu,“ ütles Saluoks.

Tänavu plaanib Linxtelecom investeerida Eestis pakutavate teenuste arendusse 600 000 eurot ehk pea 10 miljonit krooni.

Linxtelecom Estonia on rahvusvahelise telekommunikatsiooniettevõtte Linx Telecommunications B.V. tütarfirma. Ettevõtte esindused asuvad lisaks Eestile Lätis, Leedus, Poolas, Venemaal, Ukrainas, Gruusias ja Hollandis. Linxtelecomile kuuluvad suure läbilaskevõimega veealused fiiberoptilised sidekaablid, mille kaudu toimub märkimisväärne osa Eesti andmeside välisliiklusest. Linxtelecomi registripidajatest klientide kaudu on Tallinna majutuskeskuses majutatud üle 60% .ee domeenidest.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara