23. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki investor kaebas Nasdaqi kohtusse

Nasdaq OMX Groupi kohtusse kaevanud Facebooki investor ütles, et börsioperaator keeras aktsiate avaliku esmaemissiooni kauplemisega venitamise ja nõutud tehingukorralduste tühistamata jätmisega kihva.

Marylandis elav investor Phillip Goldberg andis teisipäeval Nasdaq OMX Groupi Manhattani föderaalkohtusse. Ta soovib esindada suurt hulka investoreid, kes kaotasid raha, kuna nende ostu-, müügi- või tühistusorderid Facebooki aktsiale ei võetud korralikult täitmisele.

Kaebuses ütleb Goldberg, et esimesel päeval kulus orderite täitmiseks mitmeid tunde ning sel ajal polnud investoritel halli aimugi, kas nende tehingud on läbi viidud või kas nad omavad üldse Facebooki aktsiaid.

Goldbergi sõnul said investorid kahju, kui nende orderite tühistamisi Facebooki aktsia hinna langedes vastu ei võetud ning ostuorderid viidi ellu varasemate ehk kõrgemate hindade juures. Investorid ei saanud tema sõnul veenduda, kas nende orderid on täidetud, mistõttu oli võimatu aktsiaid müüa ja kahjumeid vältida.

Goldberg viitas kaebuses mitmetele uudistele, kus süüdistati viivitustes Nasdaqi ja väitis, et börsi tegevus mõjutas kuni 30 miljonit Facebooki aktsiat. Investori sõnul soovib ta kaasuses esindada tuhandeid investoreid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755