4. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony aktsia kukkus 32 aasta põhja

Sony aktsia kukkus täna esimest korda 32 aasta jooksul Tokio börsil alla tuhande jeeni piiri. Tingituna tihedast konkurentsist elektroonikaturul on Sony aktsia viimase viie aastaga langenud 85%.

Sony on kaotanud raha neli aastat järjest. Tugevam jeen, mis mõjutab teistest riikidest teenitavat tulu, looduskatastroofid Jaapanis ja Tais on viimastel aastatel Sonyle aina suuremaid raskusi valmistanud.

Tokio börsi sulgemisel maksis Sony aktsia 996 jeeni. Nikkei 225 börsiindeks lõpetas 1,7% madalamal pärast reedel avaldatud USA maikuu töötuse määra.

Viimane kord, kui Sony aktsia nii madalal kauples, oli 1980 – aasta pärast seda, kui maailmale tutvustati kaasaskantavat kassettmängijat Walkman.

Möödunud kuul teatas Sony 5,7 miljardi dollariliselt aastakahjumist. Ettevõtte president Kazuo Hirai prognoosib järgmise aasta märtsiks 375 miljoni dollarilist kasumit. Eelkõige on see tingitud nutitelefonide ja tahvelarvutite turu kasvust.

Sony on kulude kärpimiseks plaaninud koondada 6% ehk 10 000 inimest oma ülemaailmsest tööjõust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755