Euroopa Liit tahab hakata sarnanema e-Eestiga

Eile Euroopa Komisjoni avalikustatud määruse eelnõu võimaldab hakata tegema turvalselt piiriüleseid elektroonilisi tehinguid Euroopas.

Täna oleme Eestis harjunud ID-kaardi abil kõikvõimalikke e-teenuseid kasutama, dokumente digitaalselt allkirjastama, mobiili ID abil parkima või apteegis digiretsepti näitama. Kui aga suundume mõnesse teise Euroopa riiki, siis nimetatud teenuseid enam asjaajamisel kasutada ei saa. Samuti pole võimalik interneti teel registreeruda välisülikooli ega asutada välisriigis äriühingut või esitada aastaaruandeid.

Nüüd on Euroopa Komisjon astunud digitaalse ühisturu loomisel suure sammu ning kavandanud uued eeskirjad, millega võimaldatakse Euroopas turvaliste piiriüleste elektrooniliste tehingute tegemine. Ühtlasi tagatakse määrusega, et inimesed ja ettevõtjad saavad kasutada oma riigisiseseid e-identimise süsteeme selleks, et pääseda ligi avalikele teenustele ka teistes liikmesriikides. Kuna meil on süsteemid edukalt välja arendatud, siis oleme ELis üks aktiivsemaid digitaalse ühisturu loomise eestvedajaid ja taganttõukajaid.

Kuidas Euroopa Komisjoni eile avalikustatud määrus võiks Eesti ettevõtjaid ja eraisikuid mõjutada, saab lugeda pikemalt tänasest Äripäevast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara