7. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järgmine Eesti idufirma alustab tegevust Silicon Valleys

Eestis loodud ja Tehnopoli inkubaatoris tegutsev ettevõte GateMe avaldas muljet Silicon Valley riskikapitalistidele, kes pakuvad neile võimalust alustada tasuta tegevust USA nutiettevõtete epitsentris.

Tallinna teaduspargis Tehnopol lõppes neljapäevane iduettevõtete treeningprogramm Go Global Silicon Valley Startup Camp, kus osales kümme Eesti alustavat ettevõtet. Treening lõppes esitlusega, mille alusel valisid Silicon Valley investorid välja parimad.

Kolme parima hulka kuulusid uudsete parkimislahendustega tegelev IPS, kvaliteediseire andurite arendaja OptoFluid ja ööklubide nimekirjahaldustarkvara arendav GateMe.

Parimaks tunnistatud GateMe auhinnakomplekt sisaldas kaheks kuuks tasuta kontorit Silicon Valleys asuvas US MAC kiirendis, mentorlust äriekspertidelt ning 2000 dollarit turu-uuringuteks.

GateMe asutaja Janar Merilo sõnul tuli selline tunnustus täpselt õigel ajal. "GateMe tegutseb täna Eestis, Inglismaal, Soomes, Lätis ja Leedus. Vaikselt oleme kanda kinnitamas ka USAs. Saadud auhind annab meile selle sammu tegemiseks hea tõuke," märkis ta.

"Kindlasti ei jookse me USA turule ummisjalu. Enne paneme paika eesmärgid ja siis läheme kohale. Investoritelt saadud tagasiside põhjal oleme kindlad, et suudame USAs ettevõtte käima tõmmata," lisas Merilo.

Go Global Silicon Valley on intensiivne treeningprogramm, mille raames saavad ettevõtted nõu, et lihvida oma eesmärgid ja esitlus investoritele sobilikuks. Samuti annab programm ettevõtetele võimaluse esitleda enda USA investoritele.

GateMe arendab promootoritele ja ööklubidele suunatud listihalduslahendusi, mis aitab lihtsustada muusika- ja meelelahutusürituste korraldajate tööd.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755