8. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIM lõpetab odavaima PlayBooki tootmise

BlackBerry tootja Research In Motion (RIM) teatas, et lõpetab oma odavaima versiooni tahvelarvutist PlayBook tootmise.

RIM lisas, et siiski jäädakse pühendunuks tahvelarvutite turul, kuhu nad suure vaevaga end sisse sõid.

Turult kaob 16 GB versioon PlayBookist, kuid ettevõte jääb tootma 32 ja 64 GB versiooni, mis mahutavad näiteks rohkem muusikat ja videoid ning tõenäolisemalt on ettevõtte jaoks tulusamad.

PlayBook on RIMi jaoks strateegilise tähtsusega, kuna see on esimene toode, mis kasutab QNX operatsioonisüsteemi, mis hiljem rakendub ka tulevaste telefonide peal. RIM tahab, et tarkvara arendajad valmistaksid PlayBooki rakendusi, mis teeksid populaarseks rakenduste poe ka telefonide jaoks selle aasta lõpuks, kuid siiamaani on tulemused siiski tagasihoidlikud.

PlayBook sai turule tulles palju kriitikat, kuna tal puudusid mõned baasfunktsioonid, nagu e-post ning ei suutnud saada väga sooja vastukaja ka peale suuri allahindlusi ning mahukat tarkvara uuendust.

RIM müüs kolme kuuga, märtsi alguse seisuga, rohkem kui pool miljonit PlayBooki, samas turuliider Apple Inc müüs esimese kvartaliga 11,8 miljonit iPadi.

RIMi aktsia hind tõusis täna 1,63%, 10,89 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755