13. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Levira maksab 405 000 eurot dividendideks

Levira üldkoosolekul otsustati maksta aktsionäridele dividendidena välja 405 000 eurot ehk 2,70 eurot aktsia kohta ning kanda ülejäänud osa kasumist jaotamata kasumi hulka. Jaotamata kasumi jääk on pärast dividendide väljavõtmist 11,7 miljonit eurot.

Eesti suurima raadio- ja ainus televisioonisaateid ringhäälingus edastava ettevõtte Levira majandusaasta käive oli 9,6 miljonit eurot ja EBITDA 3,8 miljonit eurot. Aktsiaseltsi käive suurenes võrreldes eelneva aastaga kolm protsenti.

Täna toimus AS Levira aktsionäride üldkoosolek, mis kinnitas Levira majandusaasta tulemused.

Televisooniteenuste käive vähenes tulenevalt analoog-TV võrkude sulgemise jätkuvast mõjust. Samas kasvas põhiliselt ekspordile suunatud meediateenuste käive 35% võrra ning ekspordi osakaal käibest moodustas 33%, suurenedes aastaga 56%. Telekomiteenuste segmendis jätkus serverimajutusteenuste kasv ning alustati pilvetehnoloogial baseeruva IT-infrastruktuuriteenuse ettevalmistamisega.

Levira poolt asutatud SA Tallinna Teletorn jõudis lõpule Tallinna Teletorni rekonstrueerimisega, mis taasavamise järel käesoleva aasta aprillis on muutunud Tallinna üheks oluliseks tõmbenumbriks nii kohalikele elanikele kui pealinna külalistele.

AS Levira plaanib muuhulgas käesoleval majandusaastal tuua turule pilvetehnoloogial põhinevaid teenuseid ning suurendada teleprogrammide väljastusteenuste mahtu Kesk- ja Ida-Euroopa suunal.

AS Levira omanikud on Eesti Vabariik (51%) ja TDF S.A.S. (49%). AS Levira on ringhäälingu-, meedia- ning telekommunikatsiooni- ja IT-valdkondades tehnilise infrastruktuuriteenuseid  osutav ettevõte. Eestis ollakse peamiselt tuntud kui tele- ja raadioprogrammide edastaja.  Levira on rajanud Eestis kolm üleriigilist digitaaltelevisiooni- ja neli raadiolevivõrku, mille kaudu jõuavad Eesti kodudesse Rahvusringhäälingu tele- ja raadiokanalid, Kanal2, TV3 ning ZuumTV tasuline telekanalite pakett, samuti mitmete eraraadiojaamade saated. Eksportturgudel osutatakse teleprogrammide väljastusteenuseid telekanalitele Skandinaavias, Balti riikides ja Lõuna-Aafrikas. Telekomivõrke ehitatakse nii Soomes, Saksamaal kui ka Prantsusmaal. Tallinna Teletornis asub üks suuremaid serverimajutuskeskusi Eestis. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755