13. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia on Vertu müügile lähedal

Nokia Oyj on lähedal Vertu luksustelefonide üksuse müümisele Rootsi erainvesteerimisfirmale EQT Partners AB, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Tehing teeb Vertu väärtuseks 200 miljonit eurot ja võidakse teatavaks teha juba sellel nädalal.

Inglismaal põhinev Vertu on tuntud oma kalliskividega ehitud mobiiltelefonide poolest. Keskmiselt maksab Vertu mobiiltelefon rohkem kui 5000 eurot.

Vertu, mis sai alguse toonase Nokia peadisaineri Frank Nuovo algatusel 1998. aastal, on domineeriv luksustelefonide sektoris, omades umbes 60% Lääne-Euroopa turust 2010. aasta numbrite järgi.

Nokia teeb koostööd Microsoft Corp.’iga, et taastada oma turuosa Põhja-Ameerika turul, kus tal on kokkulepped AT&T Inc.’i ja T-Mobile USA’ga, et nood müüksid Nokia praegust lipulaeva- Lumia nutitelefoni.

“Vertu on tegija väga spetsiifilisel, niššiturul, kuigi see turg on kasvamas,” ütles Francisco Jeronimo, analüütik IDC’s. Ta lisas, et uus omanik peaks moderniseerima Vertu toodete tehnoloogiat, kuna senini töötasid telefonid Nokia Symbiani operatsioonisüsteemil, mis pole konkureerimisvõimeline teiste praegu ilma tegevate operatsioonisüsteemidega.

Nokia aktsia hind on sellel aastal langenud pea 40%, tänase päeva lõpetas aktsia hind -2,44%, 2,8 dollari peal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755