12. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zynga aktsiad kukuvad, Nasdaq peatas lühikeseks müügi

Nasdaq peatas täna Zynga Inc’i aktsiate lühikeseks müügi, kuna sotsiaalvõrgustiku mängude ettevõtte aktsia hind kukkus 11,8%, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Zynga on selliste mängude tootja, nagu „Farmville“ ja „Hidden Chronicles“, mida mängivad miljonid Facebooki kasutajad. Zynga aktsia hinna kukkumise põhjustas investorite kahtlus, et Facebooki mängude hullustus on oma tipu saavutanud.

Lisaks teeb Zyngale muret asjaolu, et aina enam mängijaid läheb üle mobiiltelefonidele, otsides meelelahutust.

Zynga aktsia hind kukkus alla 5 dollari esimest korda täna, teisipäeval, langedes 4,78 dollari peale aktsia kohta. Nasdaq andis välja tunnike peale USA turu avamist teate, millega keelustas Zynga aktsiate lühikeseks müügi.

Investoritesse sisendas kahtluse ühe Cowen & Co analüütiku raport, mis ennustas, et Facebooki mängud on kiirenevalt kaotamas kliente.

„Me usume, et huvi Facebooki-põhiste mängude vastu võib olla jõudnud oma murdepunkti, kuna üha enam mänguhuvilisi kasutavad mängimiseks mobiilseid seadmeid“ ütles Cowen & Co analüütik Doug Creutz.

Zynga igapäevaste aktiivsete kasutajate arv kukkus mais 8,2%, 54,2 miljoni kasutajani.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755