14. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft ostab sotsiaalvõrgustiku

Kahe kõnelustega kursis oleva isiku sõnul on Microsoft pidamas läbirääkimisi ostmaks ära ettevõtetele mõeldud sotsiaalvõrgustikku Yammer.

Anonüümsust palunud isikute sõnul võib Microsoft Yammeri eest välja käia enam kui miljard dollarit ning tehing võidakse lõpule viia juba homse päeva jooksul, vahendab Bloomberg.

Yammeri lisandumine maailma suurima tarkvara tootja portfelli aitaks firmal täiendada sotsiaalvõrgustiku osapoolt äriklientidele pakutavate teenuste hulgas. Lisaks aitaks Yammeri ost suurendada konkurentsi Salesforce.com-iga, kes hiljuti ostis 745 miljoni dollari eest Buddy Media.

Lisaks on konkurendiks ka Oracle, kes hiljuti ostis kaks firmat, mis analüüsivad sotsiaalmeedias levivaid andmeid - Vitrue ja Collective Intellect.

2008. aastal asutatud Yammerit kasutatavad üle 200 000 ettevõtte, nende hulgas Ford Motor, Shell ja DHL. Firma pakub võimalusi suhelda ettevõtte siseselt, mis sarnaneb Facebookile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755