15. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft ostab Yammeri

Microsoft Corp ostab äritarkvara ettevõtte Yammer Inc’i, rohkema kui ühe miljardi dollari eest, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Yammer alustas 2008. aastal ning pakub ettevõtetele sotsiaalvõrgustiku teenuseid. 

Tehingu detailid pole täpsemini avaldatud.

Yammeri ost aitaks Microsoftil, maailma suurimal tarkvara tootjal, lisada sotsiaalvõrgustiku töövahendid nende toodete hulka, mida Microsoft pakub korporatiivklientidele.

Suured infotehnoloogiaettevõtted ostavad ära edukamad idufirmad, mõnikord enne, kui viimased IPO’ni jõuavad, kulutades 2011. aastal äritarkvara ettevõtete ülevõtmisele 17,4 miljardit dollarit. 2009. Aastal oli sama näitaja 715,5 miljonit dollarit.

Yammerit kasutavad rohkem kui 200 000 ettevõtet, muuhulgas Ford Motor Co. ja EBay Inc. Yammer pakub vahendeid ettevõtte siseseks kasutuseks, mis on sarnased Facebook Inc.’i pakutuga. Yammeri põhilised konkurendid on Jive Software Inc., Chatter, mida teeb Salesforce.com, ja Asana Inc., mis on Facebooki kaasasutaja Dustin Moskovitz’i ettevõte.

Microsofti aktsia hind on tänasega tõusnud 2,18%, 29,98 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755