15. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Motorola Solutions ostab Psioni

Motorola Solutions Inc teatas täna, et ostab Psion Plc, Briti ettevõtte, mis oli pioneer pihuarvutite alal oma seadmega “Organiser” 1980.-ndatel, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Motorola Solutions teatas, et ostab Psioni 200 miljoni dollari eest, eesmärgiga laiendada oma äri tööstussektori klientidele.

Psion teeb tänapäeval vastupidavaid ja sõidukitele paigaldatud arvuteid tööstuslikuks kasutamiseks, peale tarbijaturult tagasitõmbumist rohkem kui kümme aastat tagasi.

Siiski jääb ettevõte kõige enam tuntuks oma personaalsete digitaalsete assistentide (PDA) ehk pihuarvutite poolest, mis on liik seadmeid, millele Psion pani aluse Organiseriga 1984. aastal.

Psioni Organiser on eelkäija rohkem tuntud Palm Pilot PDA'le, mis tuli turule 1990.-ndate keskpaiku.

Motorola Solutions aktsia hind on tänasega tõusnud 1,99%, 48,29 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755