18. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Photopoint: fototeenus on languse trendis

Photopoint kaubamärgi all tegutsev Nordic Digital AS juht Urmas Kiisk märkis, et tal on hea meel, et Fotoluks on leidnud investoreid, kuid lisas, et selles äris peab arvestama ohuga, et fototeenus on languse trendis.

„See on hea uudis Fotoluksi jaoks. Fotoluks on meie klient hulgimüügis ehk partner ja samamoodi konkurent. Kui neil hästi läheb, siis on suurepärane,“ kommenteeris Kiisk.

Rääkides fotoärist, lausus Kiisk, et nemad on multimeedia ja IT-kaupade ettevõtte. „Foto ei ole täna enam puhtalt foto. Digitaalfoto on kas fotoaparaadikaup või arvutikaup või on puhtalt foto, selget piiri ei ole. Meie oleme suunatud laiemale klientuurile ning üritame pakkuda erinevaid IT- või digitaaltooteid,“ selgitas Kiisk.

Küsimusele, kas on võimalik ainult fotoäriga tegutseda nagu seda teeb Fotoluks, vastas Kiisk, et eks uued investorid näevad seda, kas see on või ei ole. „See on keeruline äri. Fototeenuse hind on madal võrreldes lähimaadega ning teenusehind lähiaastatel ei tõuse,“ lausus Kiisk.

Ta lisas, et fotoäri ohuks on see, et fototeenuse väljaprinditud fotode hulk võib hakata mõne aja pärast langema, sest inimesed ei vaja neid, kuna pildid on digitaalsed. „Fotoaparaate ja objektiive ostetakse ikka ehk tehnika müük on üks asi ja fototeenus on tulevikus languse trendis,“ märkis Kiisk.

Ta märkis, et nemad on ikka optimistlikud. „On lootust selgemale tulevikule ning mõõdukale tõusule,“ nentis Kiisk.

Nordic Digital AS asutati aastal 1992. Tänaseks Nordic Digital AS- ist saanud üks Eesti juhtivaid foto-, elektroonika- ja arvutikaupade jae- ning hulgimüügiga tegelevaid ettevõtteid.

Nordic Digital AS haldab seitset Photopoint-i kaubamärgi all tegutsevat kauplust ning esindab muuhulgas mitmeid tuntuid kaubamärke Eestis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755