19. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oracle ületas analüütikute ootusi

Oracle Corp.'i, maailma suurima andmebaaside tarkvara tootja, aktsia hind tõusis viimati võrreldavalt rohkem kui kuus kuud tagasi, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Aktsia hinna tõusu põhjuseks oli ettevõtte fiskaalaasta neljanda kvartali kasuminumbrid, mis ületasid analüütikute ootusi. Eile, veidi peale turgude avamist, tõusis Oracle’i aktsia hind 4,9%, 28,44 dollari peale.

Oracle’i kasuminumbriteks tuli 4,1 miljardit dollarit, või 82 senti aktsia kohta. Analüütikud ennustasid keskmiselt tulemust 79 senti aktsia kohta.

Oracle’i tegevjuht Larry Ellison ütles, et maikuuga lõppevas neljandas kvartalis, võitis ettevõte kolm pilvetehnoloogia tehingut oma konkurendi Workday Inc. ees ning müüs tipptasemel tarkvara süsteemi Facebookile. Tarkvara litsentside müük, mis on indikaator tulevasele käibele, tõusis 6,7%, 4 miljradi dollarini.

Ettevõtte fiskaalaasta neljanda kvartali käive tõusis 1,3%, 10,9 miljardi dollarini. Uute andmebaaside litsentside, mis moodustavad kaks kolmandikku Oracle’i litsentside müügist, käive jäi muutumatuks. Uute rakenduste litsentside müük kasvas 23%.

Arvuti riistvara ja sellega seonduva tehnilise toe teenuse müük langes 14%, 1,6 miljardi dollari peale.

Ettevõtte juhatus lisas 10 miljardit dollarit Oracle’i aktsiate tagasiostu programmi.

Oracle’i aktsia hind oli tänasega tõusnud 2,91%, 27,91 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755