21. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis hakatakse mänge loovaid idufirmasid kiirendama

Täna käivitub Tallinnas ametlikult Euroopa esimene mänguvaldkonna alustavate ettevõtete ärikiirendi.

Kiirendi pakub igal hooajal kümnele alustavale ettevõttele silmapaistva mentorvõrgustiku tuge, investeeringut vahemikus 10 000-15 000 eurot ning ligipääsu investoritele.

Hinnanguliselt on maailmas 200 alustavate ettevõtete ärikiirendit ja käib tihe konkrents parimate meeskondade nimel. "Meie eesmärk on olla mängundusvaldkonna ettevõtete esimene valik. Erinevalt enamusest teistest kiirenditest on GameFounders valinud fookuse," selgitas u¨ks ettevõtmise rajajaist Kadri Ugand. "Keskendudes u¨hele valdkonnale suudame pakkuda oluliselt rohkem väärtust kui u¨ldised kiirendid," lisas ta.

GameFounders võtab esimesse kolmekuulise programmi sisenemiseks taotlusi vastu kuni 10. juulini. Kiirendisse on oodatud nii arendajad, kelle mängul on juba palju kasutajaid, kui ka need, kes alles arendavad oma esimest mängu.

GameFoundersi esimese hooaja programm algab augustis ning kestab novembri lõpuni. Kuni kümme meeskonda saavad 9%se osaluse vastu kuni 15 000eurose investeeringu. Meeskondadele koostatakse koolitusprogramm ja äri arendamisele aitavad kaasa u¨le 60 mentori erinevatest maailma riikidest, peamiselt Soomest ja USAst.

GameFoundersi taga on ettevõtjad, kes on olnud ka mängunduses ise tegevad või sinna investeerinud. GameFoundersi partneriteks on ärikiirendi Startup Sauna Helsingist ja mängukiirendi GameDojos San Francisost. Partnerite roll on toetada idufirmasid mentorite, turunduse, ärimudelite ning investorsuhetega. GameFoundersi võrgustikus on u¨le 50 investori ja investeerimisettevõtte, nagu Balderton Capital, Games Capital, Digital Capital, Lifeline Ventures, Vision+ ja London Venture Partners.

Mängundusel on Tallinna kiirendi teatel suur kasvupotentsiaal. "Mängundus liigub kiiresti meelelahutusest ka teistesse valdkondadesse nagu haridus, turundus, kommunikatsioon ja tervishoid," selgitab kiirendi u¨ks loojaist Lauri Antalainen. GameFounders aitab idufirmadel sellest võimalusest kinni haarata.

GameFoundersi kiirendi elluviimist toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755