21. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: EL ei sunni Levirat müüma

Majandusministeeriumi kinnitusel ei ole riik sunnitud sidefirmat Levira maha müüma, kuigi Euroopa Komisjon rõhutas, et riik ei saa kontrollida iseenda ettevõtet.

Majandusministeeriumi sideosakonna juhataja Tõnu Nirk kinnitas ERRi uudisteportaalile, et ministeerium on probleemist teadlik ja tegeleb lahenduste analüüsimisega.

"See ei tähenda Levira müüki, kuna küsimus ei ole ettevõttes või selle omanikes. Direktiivi kohaselt tuleb omandi haldamine ja regulaatori funktsionaalsus lihtsalt selgemini eraldada," rõhutas ta. "Kuidas seda teha, see on riigi otsustada. Analüüsime. Ministeerium pole komisjoni ametlikku kirja veel kättegi saanud," lisas Nirk.

Euroliidu eeskirjade kohaselt ei tohi reguleerivad asutused kuuluda telekomfirmade omanikeringi. Levirast kuulub 51% Eesti riigile.

Eelmisel aastal algatas Euroopa Komisjon Eesti suhtes rikkumismenetluse ning saatis äsja ametliku nõude vastavate õigusaktide täitmiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755