21. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adobe’i aktsia kukkus

Adobe Systems Inc’i aktsia hind täna kukkus, kuna ettevõte teatas, et aasta käive tuleb ennustatust väiksem, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Aktsia hind kukkus päeva jooksul rohkem kui 7%, kuid suutis päeva lõpuks jääda tasemele -2,38%, 31,23 dollari peale.

Analüütikute sõnul võib Adobe’i üleminek oma toodete pakkumisel litsentsipõhisest tellimusepõhiseks vähendada süsti käibesse, mis tavaliselt tekkis peale tarkvara uuenduse väljalaskmist.

JMP analüütiku Patrick Walravensi sõnul juhtub tihtilugu nii, et üleminek tellimusepõhisele mudelile on keerulisem, kui juhtkond alguses arvab. Walravens alandas hinnangut Adobe’i aktsia kohta, arvates, et aktsia ei käitu samamoodi nagu turg, vaid peaks tõusma vähem kui turg tervikuna, seega "market perform’ilt" "market underperform’i" peale.  

Adobe tõi teises kvartalis turule Creative Suite 6, milles on Photoshop, Illustrator, InDesign, Flash, Dreamweaver ja veebipõhine Creative Cloud toode.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755