29. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman kasvatas kasumit üle kahe korra

Koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja Starman kasvatas mullu oma müügitulu 1,1% 25,7 miljoni euroni ning investeeris arendustegevusse 5,1 miljonit eurot, mis on 17% rohkem kui aasta varem. Puhaskasumit teenis ettevõte üle 3 miljoni euro (2010. aastal oli kasum 1,3 miljonit eurot).

Suurim osa müügituludest, 37% tuli kaabeltelevisiooni teenustest. Internetiteenused moodustasid 29% müügituludest. Investeeringud suunati eeskätt uue kaabelvõrgu ehitusse, olemasoleva võrgu renoveerimisse ning uute seadmete soetamisse, näiteks avati uued võrgud Elvas, Järvakandis ning Orus.

Starmani juhatuse esimehe Peeter Kerni sõnul lõpetas ettevõte möödunud aastal kogu oma kaabelvõrgu digitaliseerimise. “Nüüdseks on kogu meie võrk kahesuunaline, mis võimaldab pakkuda kõikjal üle Eesti telepilti, internetti ning telefoniteenust,” lausus Kern. “Suurendasime internetiühenduse kiirust 150 megabitini sekundis, mis on Eesti kõige kiirem koduinternet.“

Starman on koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja, mille teenused jõuavad rohkem kui 560 000 koduni kõikjal üle Eesti. Ettevõte pakub televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. Starman annab tööd rohkem kui 200-le inimesele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755