3. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisal tõusis nutitelefonide müügi osakaal 60%-ni

Käesoleva aasta esimeses pooles kasvas nutitelefonide osakaal Elisa esindustes müüdud mobiiltelefonidest juba 60%-ni. Vaieldamatult kõige populaarsemaks mobiiltelefoniks tõusis esimesel poolaastal Sony Ericssoni SE Xperia arc S, teatas ettevõte.

Elisa tootejuht Mailiis Ploomanni sõnul on nutitelefonide müügi osakaal kevadel taaskord jõudsalt suurenenud ning kogu poolaasta statistikast nähtub, et tarbija langetab uue mobiiltelefoni soetamisel valiku pigem nutitelefoni kasuks.

„Tarbija selge eelistus on android operatsioonisüsteemiga nutitelefon, mida on kõige mugavam oma käe järgi seadistada. Selle aasta esimeses pooles Elisa esindustest ostetud nutitelefonidest olid 97% android operatsioonisüsteemiga,“ täpsustas Mailiis Ploomann.

Ploomanni sõnul ei torma tarbija enam ostma ükskõik millist ja võimalikult odava hinnaga nutitelefoni. „Inimesed soetavad endale just sellise mobiiltelefoni nagu nad tegelikult soovivad, mistõttu on kasvanud keskmise ja kallima hinnaga nutitelefonide müügi osakaal,“ lausus Elisa tootejuht. „Trend on ka see, et hea nutitelefon soetatakse järelmaksuga, et optimeerida väljaminekuid ja hajutada seadme maksumus pikema perioodi peale.“

Lastele ja noortele ostavad vanemad siiski ka nii-öelda elu esimeseks nutitelefoniks soodsa hinnaklassi nutikaid, mille hind jääb 100–120 euro vahemikku.

Elisa esinduste mobiiltelefonide kogu müügi põhjal hoiab brändide turuosas esikohta Nokia ja teisel kohal on Samsung. „Nokia on küll seoses nutitelefonide turule tulekuga positsiooni kaotanud, kuid hoiab jätkuvalt head kõnetelefoni kvaliteedikuvandit ja on kliendi jaoks kindel ja usaldusväärne valik,“ ütles Mailiis Ploomann. „Nutitelefonidest olid esimesel poolaastal menukaimad brändid Sony ja Samsung,“ lisas Ploomann.

Kui valdav enamus müüdud nutitelefonidest on androidid, siis 3% müügist moodustavad Windows ja MeeGo operatsioonisüsteemiga nutikad. Windows operatsioonisüsteemiga mobiiltelefonide osakaalu on kergitanud maikuus Eestis müügile tulnud Nokia Lumia mudelid.                                

Kõnetelefonidest olid käesoleva aasta esimeses pooles kõige menukamad Nokia seadmed - Nokia  2730, Nokia C1-01, Nokia 101 Dual SIM ja Nokia Asha 300. Üldisesse TOP kümnesse jõudis ka seeniorite seas populaarne, suurte klahvide ja hädaabinupuga MyPhone Halo.

Elisa on sideteenuste pakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsi suurte ettevõtete nimekirjas. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti, sealhulgas Eestis ca 500 000 klienti.

Elisa Eesti AS käive oli 2011. aastal 101,4 miljonit eurot.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755