4. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple toob turule väiksema iPadi

Apple plaanib aasta lõpus turule tuua uue iPadi, mis on mõõtmetelt senisest väiksem. Eesmärk on hoida juhtpositsiooni tahvelarvutiturul.

Uus iPadi mudel tuleb senise 9,7-tollise ekraani asemel 7-8-tolline, et konkureerida Google'i, Microsofti ja Amazoni toodetega, vahendab Bloomberg. Samuti peaks uue iPadi hind olema sarnane näiteks Google’i Nexus 7 ja Amazon Kindle Fire tahvelarvuti omaga, mis on mõlemad 7-tollise ekraaniga ning maksavad 199 dollarit.

Ajast, kui iPad 2010. aasta aprillis müügile tuli, on Apple olnud juhtiv tahvelarvutite müüja. Gartner Inc. andmetel on 61 protsenti turuosast Apple’i käes. Kui konkureerivad firmad panustasid siiani enamasti tahvelarvutite madalamale hinnale, siis uus odavam iPad ohustab nende müüginumbreid oluliselt.

Apple on mõelnud väiksemast tahvelarvutist alates esimese iPadi väljatulemisest. Samasugune lähenemine on töötanud maailma populaarseima muusikapleieri iPodiga, mida on saadaval erinevates suurustes ja värvitoonides.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755