6. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon arendab iPhone'ile konkurenti

E-kaubandusega tegelev ettevõte Amazon.com arendab nutitelefoni, mis pakub konkurentsi Apple iPhone'ile, ütlesid kaks asjaga seotud inimest, vahendas Bloomberg.

Allikate sõnul arendab Amazon uut telefoni koos Hiina mobiiltelefonide tootja Foxconn Internationaliga ning Amazon püüab traadita võrguside patentide ostmisega täiendada enda nutitelefonide strateegiat.

Nutitelefon annaks Amazonile suurema võimaluse teenimaks raha digitaalsete raamatute, muusika ja filmidega. Samuti aitaks see tegevjuht Jeff Bezosel, kes Kindle Firega põikas tahvelarvutite turule, haarata tükk nutitelefonide turust.

Amazoni esindaja Drew Herdener ei ole antud asja kommenteerinud.

Eelmise aasta novembris ütles Citigroupi analüütik Mark Mahaney, et Amazonil on plaan nutitelefon turule tuua.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755