6. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HTC ei suuda Apple'i ja Samsungiga sammu pidada

Aasia suuruselt teine nutitelefonide tootja HTC teatas kolmandast järjestikust kvartaalsest kasumilangusest ning alandas käibeprognoosi karmi konkurentsi pärast Apple'i ja Samsungiga.

Firma teise kvartali puhaskasum kahanes aastases võrdluses 58%, 247 miljoni dollarini. Bloombergi küsitletud 13 analüütikut ootasid firmale keskmiselt 253 miljoni dollarilist kasumit.

Telefonide One, Sensation ja Desire tootja alandas müügiprognoosi juba teist korda viimase kolme kvartali jooksul, põhjuseks karmim konkurents Euroopas ja USA saadetiste hilinemine. Firma sõnul raskendab turuosa tagasivõitmist aasta teises pooles Samsungi ja Apple'i uued telefonimudelid.

"Me eeldame, et HTC marginaalidele on jätkuvalt tugev surve ning 2013. aastal on potentsiaalne risk kukkuda tegevuskahjumisse," teatasid kliendikirjas Citigroupi analüütikud. "Pikemas plaanis peab HTC ilmselt vastu, kuid enne lähevad asjad ilmselt palju hullemaks, kui hakkavad taas paremaks minema," lisasid nad.

HTC kvartaalne käive kukkus aastataguselt tasemelt 27%, teenides tulu 3,03 miljardit dollarit.

Investorid ootasid juba pettumust valmistavaid tulemusi ning aktsia sulgus Taipei börsil enne tulemuste avalikustamist 5,2% madalamal. Sel aastal on HTC aktsia kukkunud 35%. Möödunud aastal langes see 42%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755