Informatica hoiatus uputab tarkvaratootjate aktsiaid

Äriandmete ühendustarkvara tootja Informatica aktsia on täna langenud 30%, kuna ettevõte langetas enda teise kvartali kasumi ja käibe ootust, viidates makromajandusliku keskkonna muutusele, eriti Euroopas.

Informatica hoiatus on teiste tarkvaratootjate aktsiad langusse viinud. Teradata Corp. mis toodab samuti äriandmete tarkvara, on 11% all. Citrix Systemsi aktsia on 8% all, VMware on 6,7% all, Red Hat Inc. on 6,4% all. Oracle’i ja Microsofti aktsiad on mõlemad langenud 2%. Hewlett-Packard on 3% miinuses.

Informatica ütles, et ootab teise kvartali käibeks 188-190 miljonit dollarit ning kasumit aktsia kohta 27-28 senti. Varem teatas ettevõte, et ootab käibeks 210-220 miljonit dollarit ning kasumiks 35-37 senti aktsia kohta.

„Olen pettunud, et me jääme alla oma ootusi selle aasta teises kvartalis,” ütles Informatica tegevjuht Sohaib Abbasi. „On selge, et me ei kohanenud nii kiiresti nagu oleksime pidanud kohanema muutuvas makromajanduslikus keskkonnas, eriti Euroopas.”

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara