6. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rautakesko kahjum vähenes 4,4 mln euroni

Kodu- ja ehituskaubamaja K-rauta kauplusteketti haldav Rautakesko AS-i käive kasvas mullu 59,4 miljoni euroni (13,6%). Ettevõtte kahjum vähenes 4,4 miljoni euroni.

 Käibe kasvu taga on peaasjalikult turuosa suurenemine, teatas ettevõte.

Müük erakliendile andis käibest 55%, mida on protsendi võrra vähem kui aasta varem, samal ajal äriklientide müügi osatähtsus kasvas 1% võrra, kerkides 45%ni. Erinevate müügivaldkondade lõikes andis 2011. aasta käibest kolmandiku üldehitusmaterjalide müük, mille osatähtsus  võrreldes 2010. aastaga kasvas 2%. Kaks protsenti kasvas ka aiakaupade müügi osatähtsus, mis 2011. aastal jõudis 10%ni. Võrreldes eelneva majandusaastaga vähenes 2011. aastal nii kodukaupade kui sisustuskaupade müügi osakaal 2%.

Rautakesko juhatuse esimehe Alo Ivaski sõnul oli eelmisel aastal ettevõtte arengus oluliseks verstapostiks Eesti ja Läti ettevõtete juhtimise ühendamine. "Tsentraalne juhtimisstruktuur on kaasa toonud olulise kulude kokkuhoiu ja viinud müügitulemused kasvule mõlemas riigis. Tänavu püüame olevasolevat turupositsiooni veelgi kindlustada ning kasvatada,“ lisas Ivask.

Ettevõte andis mullu Eestis tööd keskmiselt 430 inimesele, kelle tööjõukulud moodustasid ligi 6 miljonit eurot. Aasta varem oli keskmine töötajate arv 463 ja tööjõukulu 5,6 miljonit eurot.

K-rauta kaubamärgi all tegutseb Eestis kokku 9 kauplust. Tänavu ei plaani ettevõte ühtegi uut kauplust avada.

Rautakesko AS kuulub Soome kaubandus- ja logistikakontserni Kesko. Kontsern tegutseb Põhjamaades, Baltikumis ja Venemaal.

 

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755