Eesti Telekom sai dividendidest priiks

Kui Eesti Telekomi aktsiad 2009. aastal TeliaSonerale müüdi, sõlmiti kokkulepe, mille kohaselt pidi Eesti Telekom aastatel 2010-2012 maksma dividendina välja kogu eelneva perioodi puhaskasumi.

Kokulepitud dividendipoliitika tagas riigile kindla tulumaksulaekumise. Nüüd saab see kolmeaastane periood läbi. Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm ütles, et järgnevate aastate kohta pole veel kindlat otsust tehtud. ,,Eraldi otsust, et midagi muutuks, ei ole. Suure tõenäosusega saab riik makse edasi, aga seda ei saa ma kindlalt öelda. See selgub järgmisel mail aktsionäride koosolekul,’’ ütles Kalm.

Eesti Telekom oli suur dividendide maksja ka varem. Nende veebilehe andmetel oli näiteks aastatel 2007 ja 2008 dividendi väljamaksumäär vastavalt 100 ja 96 protsenti. Valdo Kalmu sõnul võib eeldada, et sellega jätkatakse ka edaspidi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara