12. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo teatab 400 000 konto vargusest

Yahoo Inc. teatas, et häkkerid olid leidnud Yahoo arvutisüsteemis turvaaugu ning varastanud 400 000 kasutajanime ja parooli, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Varastatud kasutajanimede ja paroolide hulgas oli nii Yahoo lehele sisenemiseks kui ka muude ettevõtete lehtedele sisenemiseks vajalikud andmed. Yahoo eestkõneleja Dana Lengkeek ei avaldanud teiste kõnealuste ettevõtete nimesid ega seda, kui suur osa varastatud andmetest oli Yahoo sisselogimise andmed.

Lengkeek lisas, et tegeletakse turvaaugu parandamisega, vahetatakse Yahoo! kasutajate paroolid ning kannatada saanud ettevõtetele teatatakse juhtunust.

Mõni aeg tagasi oli üks häkkerite grupp pannud avalikule veebisaidile üles sadu tuhandeid kasutajanimesid ja paroole.

Alles eelmisel kuul teatas professionaalne suhtevõrgustik LinkedIn, et nende süsteemi on häkitud, mis puudutas ligi 6,4 miljoni kasutaja kontot.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755