Microsoftile ja Intelile oodatakse nadi kasvu

Intel ja Microsoft, kelle tooteid kasutatakse umbes 80% maailma personaalarvutitest, teatavad tõenäoliselt kehvast käibekasvust, kuna aeglustuv Hiina majandus võimendab niigi kehva arvutimüüki.

Sel nädalal avalikustavad enda majandustulemused nii maailma suurim mikroprotsessorite tootja Intel kui ka maailma suurim tarkvaratootja Microsoft. Analüütikud prognoosivad mõlemale firmale käibekasvuks 5% või vähem aastases võrdluses, sest tarbijad eelistavad pigem tahvelarvuteid ja nutitelefone või lükkavad üldse oste edasi, vahendab Bloomberg.

Eelmisel aastal maailma suurimaks arvutituruks tõusnud Hiinas on kasv seisma jäämas. See vaid tõstab muret, et elektroonikatootjad ei saa loota Aasia kasvule, mis aitaks vähendada läänemaailma langevat müüki.

Läinud nädalal teatas Inteli rivaal Advanced Micro Devices, et firma käive kukkus teises kvartalis ootamatult 11% jagu. Arvutiprotsessorite tootmisel Inteli ainsaks konkurendiks jäänud AMD süüdistas nõrkust Hiinas ja Euroopas, mis tõi loodetud 6% käibekasvu asemel hoopis languse.

Microsofti hädades nähakse peasüüdlasena endiselt Apple'i tahvelarvutit iPad, mis on Microsofti tulemusi pärssinud juba viimased 18 kuud. Viimasest kuuest kvartalist neljal on firma müük jäänud analüütikute ootustele alla.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara