16. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia aktsia aina kukub, Lumia hinda alandati

Nokia loodab taastada USAs ära kukkunud müüki uue Lumia 900 mudeliga, kuid järjekordse tagasilöögina otsustas Ühendriikide mobiilsideoperaator AT&T alandada telefoni hinda, mis on järjekordne tõend sellest, et firma ei suuda meelitada kliente iPhone'ist ja Androididest eemale.

Tänasest on võimalik Nokia uut lipulaeva soetada AT&T poest 49,99 dollari eest, saades kaasa kaheaastase kohustusliku liitumise, vahendab Bloomberg. USA suurim telefonifirma tõi toote müügile kõigest aprillis.

Võrdluseks olgu toodud, et Apple'i uusima iPhone'i ja Google'i Androidi operatsioonisüsteemil töötava Samsungi Galaxy S3 hinnad algavad 199,99 dollarist.

Täna avalikustatud analüüsis nendib Pohjola Banki analüütik Hannu Rauhala, et käesolevas kvartalis võib nõudlus Lumia telefonidele kannatada, sest eeldatakse uue mudeli saabumist neljandas kvartalis. Ta lisas, et müük kannatab tõenäoliselt ka seepärast, et praegusi telefone ei saa uuendada Windows Phone 8 peale, mis jõuab turule sügisel.

Täna kella 13.00ks oli Nokia aktsia Helsingi börsil kukkunud 2,38%, makstes 1,474 eurot.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755