17. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni suurkonkurent kukkus kahjumisse

Prantsusmaa suurim telekommunikatsiooniseadmete tootja ning Eesti ühe suurima eksportööri Ericssoni suurkonkurent Alcatel-Lucent kukkus teises kvartalis tegevuskahjumisse ja teatas, et ei saavuta loodetud kasumlikkust.

Alcatel-Lucenti sõnul ei saavuta firma käesolevaks majandusaastaks seatud tegevuskasumi marginaali, tuues põhjuseks keerulise makröokonoomilise keskkonna. Aasta alguses teatas Pariisis baseeruv firma, et kasumimarginaal sel aastal kasvab.

Firma teise kvartali tegevuskahjum ulatus 40 miljoni euroni. Alcateli käive küündis 3,5 miljardi euroni, kuid jäi Bloombergi küsitletud analüütikute 3,57 miljardi eurosele prognoosile siiski alla.

Tegu on esialgsete numbritega ning firma avalikustab täpsustatud teise kvartali aruande 26. juulil. Prantsuse firma konkurendid Ericsson ja Nokia Siemens Networks avalikustavad enda tulemused sel nädalal.

"Alcatel ei saavuta enda kasumlikkuse eesmärki, sest Hiinas äri venib ja majanduskeskkond on negatiivne," kommenteeris Bloombergile Credit Agricole'i analüütik Odon de Laporte. "Hiina venimise mõju teistele seadmete valmistajatele nagu Ericsson on marginaalsem."

Pärast teate avalikustamist kukkus firma aktsia Pariisi börsil üle 15%, 0,96 euroni. Viimase aastaga on Alcateli aktsia hinnast kadunud 73% ning firma turuväärtus on kuivanud kokku 2,3 miljardi euroni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755