TeliaSonera kasumis, kuid näeb keerukat tulevikku

Põhjamaade suurim telekommunikatsiooniettevõte alandas varem majandusaastaks prognoositud kasumimarginaali pärast oodatust väiksemat kasvu mobiilteenuste valdkonnas.

TeliaSonera teenis teises kvartalis 10% rohkem kasumit kui aasta tagasi ehk ühtekokku 4,25 miljardit Rootsi krooni (490 miljonit eurot). SME Direkti küsitletud analüütikud prognoosisid kasumiks 3,89 miljardit krooni.

Ettevõtte käive kasvas kolme kuuga 1% võrra, 26,3 miljardi kroonini. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 26,5 miljardi kroonist käibenumbrit.

Soome-Rootsi ühisfirma vähendas prognoosi majandusaasta EBITDA marginaalile ja ootab nüüd aasta lõpuks marginaali 35% juures, mis on madalam kui aasta tagasi.

"Operaatorid nagu TeliaSonera peavad muutma ärimudelit, adresseerima enda struktuurset kulubaasi ja üle vaatama senise töö kindlustamaks tuleviku kasumeid," ütles firma tegevjuht Lars Nyberg.

Eesti Telekomi äraostmisega Elioni ja EMT enda omandusse saanud TeliaSoneral vähenes Eestist teenitav puhastulu 3,5% võrra, 386 miljoni kroonini. Lätis langes see vastavalt 6,8% ning Leedus 8,9%. Eesti haru teenis EBITDA kasumit 122 miljonit, samas kui Läti ja Leedu numbrid olid vastavalt 149 ja 94 miljonit krooni.

Firma sõnul iseloomustab arenguid Baltimaades endiselt jätkuv mobiilside andmemahtude käibe kasv, samas kui mobiilside käive langeb, sest langevat keskmist minutihinda ei suuda suurem tarbimine kompenseerida.

EBITDA marginaal kukkus Eestis 31,6%ni (aasta tagasi veel 36,4%). Lätis tõusis marginaal 38,1%ni (35,3%) ning Leedus 29,3%ni (28,1%). Terve grupi keskmine EBITDA marginaal oli teises kvartalis 34,3% ehk protsendipunkti võrra madalam, kui aasta tagasi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara