19. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suurim e-turg eBay vaid kasvab

USA e-kaubandusfirma eBay suutis eile enda aktsiale hoogu anda, kui teatas tänu klientide hulga suurenemisele analüütikute ootusi ületanud kasumist ja käibest.

Firma tulu kasvas aastataguse perioodiga võrreldes 23%, 3,4 miljardi dollarini. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid käibeks 3,36 miljardit.

eBay teise kvartali korrigeeritud puhaskasum ulatus 56 sendini aktsia kohta, mis ületas analüüitkute prognoositud 55-sendist kasuminumbrit.

Tegevjuhi John Donahoe juhtimisel on firma suurendanud reklaamikulutusi ja panustab uuele tehnoloogiale, et tutvustada firmat enamana kui lihtsalt oksjonikeskkonnana, lubades klientidel teha ka n-ö tavaoste, mis sarnanevad Amazon.com-ile.

Nn fikseeritud hinnaga müük (mitte oksjonil müüdud kaup) kasvas teises kvartalis 13%, Käive eBay elektroonilise makse üksuses PayPal kasvas sel perioodil 26%, 1,36 miljardi euroni.

Tulemuste järgselt tõusis firma aktsia järelturu kauplemises 5,22%, makstes 42,57 dollarit. Sel aastal on firma aktsia kallinenud 33,4%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755