19. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 kasum kukkus, kuid aktsia rallib

Rootsi mobiilsideoperaator Tele2 teatas kasvanud käibe juures kahanevast kasumist, mis investoritele suuresti korda ei läinud, sest firma näeb tugevat kasvu Venemaa turul.

Tele2 teise kvartali puhaskasum küündis 849 miljoni ehk 1,90 Rootsi kroonini aktsia kohta. Aasta tagasi olid vastavad numbrid 1108 miljonit ja 2,49 krooni aktsia kohta. Samuti jäi tulemus Bloombergi küsitletud analüütikutele alla, kes lootsid kasumina näha 2,48 krooni aktsia kohta.

See-eest Tele2 käive kasvas aastases võrdluses 10% jagu, 11,064 miljardi kroonini. Firma EBITDA kasum kahanes 3%, 2,715 miljardi kroonini ning EBITDA marginaal kukkus 28% pealt 25%ni.

Kui esmapilgul kehvade tulemuste tõttu poleks aktsial juskui põhjust tõusta, siis firma nägemus Venemaa turust on investorites tekitanud optimismi.

Tele2 tegevjuht Mats Granryd ütles, et näeb Venemaal "täiesti jahmatavat" klientide arvu kasvu. Teises kvartalis sai firma Venemaal juurde 693 000 klienti, millega kasvas kogu klientide arv 21,6 miljoni inimeseni. Samuti tõstis firma klientide arvu prognoosi käesoleva aasta lõpuks.

Tegevjuht lisas, et on Euroopas avatud võimalikele ühinemistele või ülevõtmistele. Granrydi sõnul on tema enim uhke Tele2 Kašahstani üle, mis suurendas enda kliendibaasi isegi rohkem kui Venemaa üksus ja firma juhi sõnul on osutunud tõeliseks kasvulooks.

Venemaalt teenis firma teises kvartalis 30% käibest ning Rootsist 29%. 12% ja 11% järgnesid Holland ja Norra. Eesti, Läti ja Leedu panustasid kontserni käibesse vastavalt 2%, 2% ja 3%.

Kahe tunniga oli Tele2 aktsia Stockholmi börsil tõusnud 6,45%, 118,80 kroonini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755