27. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google tunnistab, et ei kustutanud Street View andmeid

Google Inc ütles täna, et ei pidanud kinni oma lubadusest kustutada kõik personaalsed andmed, nagu näiteks e-kirjad, mida Google’i Street View autod kogusid kogemata 2010. aastal Ühendkuningriikides ja mujal, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

USAs põhinev ettevõte tunnistas 2010. aasta mais, et tema autod, mis pildistasid ümbruskonda, et luua tänava tasemel pilte, olid kogemata kogunud andmeid elanike kaitseta juhmevaba interneti võrkude kaudu rohkem kui 30 riigis.

Selle, et Google pole oma lubadust täitnud ja andmed on ikka veel alles, avastas Briti Information Commissioner's Office (ICO). ICO lisas, et asjaolu, et andmed on ikka veel olemas, tähendab, et Google rikkus 2010. aastal allakirjutatud kohustust. „ICO on selgelt väljendanud, et sellist informatsiooni ei oleks tohtinud kogudagi ja ettevõtte suutmatus kustutamist teostada, nagu lubatud, on murettekitav,“ ütles ICO.

Google vabandab selle eksituse pärast. Google’i aktsia hind tõusis täna 3,52%, 634,96 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755