30. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia laiendab töötajate hoidmiseks optsiooniprogrammi

Kahjumis ja käibe langusega maadlev Nokia laiendab optsiooniprogrammi, et hoida sel moel firmas töötajaid, kellel on kandev roll firmas käivitunud ümberkorraldustes.

Sel kuul viienda järjestikuse kvartalikahjumi avalikustanud Nokia annab keskse tähtsusega juhtivtöötajatele täiendavaid optsioone, teatas Nokia täna börsile, jättes sellest ringist aga välja firma tegevjuhi Stephen Elopi ja tema meeskonna, vahendas agentuur Bloomberg.

Selle otsusega kasvab optsioonide hulk, mis Nokia tänavu välja kirjutada plaanib, 8,5 miljonilt 11,5 miljonile.

Nokia, mille võlakirjad kolm suuremat reitinguagentuuri on rämpsuks hinnanud, on teatanud enam kui 20 000 töölise koondamisest ning tootmis- ja arendusüksuste sulgemisest, et tasakaalustada tulude vähenemist.

Elop panustab sellele, et Microsofti tarkvara kasutav nutitelefon Lumia suudab vähendada konkurentide edumaad.

Nokia aktsiad on tänavu kaotanud enam kui poole oma väärtusest, millega aktsia kurss on praegu 90nendate aastate keskpaiga tasemetel. Täna kauples aktsia Helsingis 1,80 euro tasemel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755