31. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martinson: Pipedrive teenib ise raha

Äsja investoritelt 700 000 dollarit saanud Eesti idufirma, müügijuhtimistarkvara arendaja Pipedrive teenib ka ise raha, nimetas riskikapitalist Allan Martinson ettevõtte edu ühe alusena.

Järgneb intervjuu Allan Martinsoniga:

Kuidas hinnata uudist, et Eesti idufirma Pipedrive kaasas investoreilt 700 000 dollarit?

Väga hästi hindan seda uudist, väga positiivne uudis.

Kas te olite sellest eelnevalt teadlik?

Olin küll jah.

Mis on Pipedrive'i edu taga?

Terve kombinatsioon asju. Esiteks väga hea ärimudel, mis on selge turunišiga. Samal ajal selgelt rahastatav, ei pea leiutama, kuidas raha teenida, vaid asi teenib ise raha. Teiseks väga hea tiim, kes teeb asja suure isuga, nad on suured müügigurud, kes teavad, mida müügiprotsess endast kujutab. See on nende elust enesest tehtud toode.

Mis vigadest võiks Pipedrive praeguses faasis hoiduda?

Vigu on mustmiljon, raske ühte esile tõsta. Peamine on see, et kuidas säilitada kasvu. Pipedrive peab kiiresti kasvama firmaks, millel on käibeks miljonid ja kümned miljonid dollarid. Peab suutma hästi efektiivselt leida kliente. Nad on teinud müügitööd, marketingi pole üldse tehtud ega sinna investeeritud. Seda peab tegema targalt ja kähku.

Kas olete ka Pipedrive'i klient?

Ma olen seda proovinud ja tarvitanud, aga kuna ise endal igapäevast müügitööd teha pole vaja, siis otseselt klient ei ole.

Kas teile on osalust pakutud?

Osalust on pakutud, aga seda parem ei kommenteeriks.

Kas te ise investeerisite?

Ei kommenteeri. Sellele teemale pole vaja tähelepanu pöörata.

Mis on järgmine Eesti idufirma, mis raha kaasab?

Ma arvan, et sellel on seitsmetäheline nimi ja ta kaasab üsna suure summa. Rohkem ei taha ma öelda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755