1. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taani arvutimängutootja kolib Eestisse

Taani arvutimänguarendaja BetaDwarf Entertainment on otsustanud liikuda Eestisse, et valmis saada gladiaatori-teemaline võitlusmäng Forced.

Firma sai Gamefounders Accelerator Programi raames investeeringu, mis annab Taani kompaniile ligipääsu enam kui 60 mängugurule, firmajuhile, muudele arendajatele ja ka kindla rahalise toetuse.

Üle pooleteise aasta valmistatud mängu kohta ütles BetaDwarf’i juht Steffen Grønning, et toetus programmilt on täpselt see, mida mängu lõpetamiseks vaja.

"Eestis hakkame saama palju paremat ja professionaalsemat tagasisidet meiesarnastelt firmadelt. Samuti saame juurdepääsu suurele võrgustikule inimestele. Mängutööstus Taanis on selles vallas veel nõrk," rääkis Steffen Grønning MCVnordicule.

BetaDwarf saadab Eestisse 8-10 töötajat, kes on siin kuni viis kuud või nii kaua, kui mäng valmis saab.

Gamefounders Accelerator on selle aasta juuni lõpus Eestis asutatud Euroopa esimene idufirmade programm, mis annab kümnele uuele mänguarendajale meeskonna ja 10 000-15 000eurose toetuse.

Kuigi EASi toel valminud programm asub Eestis, on enamus töötajaid ja arendajaid USAst või Soomest. Eesti nimega paistab silma üks asutajatest Kadri Ugand, kes paar aastat tagasi lõi kiirsöögiketi XPRS Deli ning vedas ettevõtluskonkurssi Ajujaht.

GameFoundersil on kontakte rohkem kui 50 investoriga, sealhulgas Balderton Capital, Games Capital, Vision+ ja London Venture Partners.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755