6. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokial on raske USAs poelettidele pääseda

Kui Nokia endine kunde Angelo Amato täks New Yorgis Manhattani AT&T poodi eelmisel nädalal, ei saanud ta isegi võimalust näha Nokia nutitelefone, vahendab Bloomberg.

Poes ei olnud ühtegi Nokia üheksa kuud tagasi turule toodud Lumia mudelit ning ka müügimees ei öelnud, et on üldse valik sellist telefoni osta, vahendab Bloomberg.

„Ma kaaluksin taas Nokia ostu, kui ma ei ole midagi Lumiast kuulnud,“ ütles 41aastabe Amato, kes töötab New Yorgi Dominic Cafe’s ja kes kasutab HTC toodetud Android telefoni.

Nokia probleemiks on jõudmine mobiilsideoperaatorite poelettidele.

II kvartalis müüs Nokia vaid 600 000 nutitelefoni Põhja-Ameerikas. Müük muutus vähe võrreldes esimese kvartaliga.

Microsofti endine juhatuse liige Stephen Elop, kes osteti kaks aastat tagasi Nokiat päästma loodab Microsofti uue Windows 8 tarkvara reklaamidele, et kiirendada Lumia müüki.

Nokia plaanib tutvustada Windows Phone 8 telefone juba kõige varem septembris Nokia World üritusel, mis toimub enne 12. septembri oodatavat iPhone’i uue versiooni tutvustamist.

Strategy Analyticsi andmetel on Nokia, kelle turuosa oli USA turul 2001. aastal 32 protsenti, kaotanud tänavu teiseks kvartaliks oma turuosa nutitelefonide turul umbes kahele protsendile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755