6. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reutersi Twitteri konto edastas häkkerite tõttu valeteateid

Reuters News teatas täna, et uudisteagentuurile kuuluvat Twitteri kontot häkiti ning saadeti välja valeteateid, mis enamjaolt olid seotud praegu kestva relvastatud võitlusega Süürias.

„Täna häkiti @ReutersTech kontot ning selle nimi muudeti @ReutersMe,” ütles Reutersi esindaja. „Konto on blokeeritud ning uurimise all.”

Reutersi Twitteri kontolt edastati 22 valeteadet, mis väidetavalt saadeti Reuters Newsi poolt. Mõned valeteated olid ka Süüri mässuliste vägede kaotuse kohta kokkupõrkes Süüria valitsusjõududega.

Reedel langes Reutersi blogimise keskkond rünnaku alla, kui Reutersi ajakirjanike blogisse ilmus postitus, milles lubati viia läbi intervjuu Süüria mässuliste juhiga.

Reutersil puuduvad andmed selle kohta, kes võis konto häkkimise ning valeteadete taga olla.

@ReutersTech Twitteri kontol on üle 17 000 järgija.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755