7. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Acer ründas Microsofti tahvelarvutit

Maailma neljas arvutitootja Acer ründas Microsofti plaani tuua turule enda tahvelarvuti, ilmestades fakti, kuidas kunagised liitlased on praeguseks tülli pööranud.

Aceri tegevjuht JT Wangi sõnul oleks Microsofti plaan tuua oktoobris turule enda tahvelarvuti Surface, mis hakkaks konkureerima Aceri Iconia ja Hewlett-Packard TouchPadi tahvelarvutitega negatiivne ülemaailmsele ökosüsteemile.

Tegu on esimese suure arvutitootja juhiga, mis otsustas avalikult kritiseerida Microsofti strateegilist sammu, vahendab Financial Times.

"Me oleme soovitanud Microsoftil ümber mõelda," ütles Wang FT-le. "Mõelge korra. See tekitab hiigelsuure negatiivse impulsi tervele ökosüsteemile ja teised brändid võivad negatiivselt reageerida. Tegu on alaga, milles te ei ole head, nii et palun mõelge korra," on Wang nõustanud Microsofti.

USA tarkvarahiid tunnistas võimalikke tekkivaid konflikte föderaalvalitsusele esitatud dokumentides, tunnistades: "Meie Surface tahvelarvutit hakkavad konkureerima meie koostööpartnerite valmistatud toodetega, mis võib mõjutada nende seotust meie platvormiga."

Aceri personaalarvutite ülemaailmse tegevuse president Campbell Kan ütles, et Taiwani firma peab aru, kuidas reageerida Surface'ile ja mida teha, kui Microsoft laiendab enda tegevust raudvara tootmisel.

"Kui Microsoft hakkab raudvara äri ajama, siis mida meie peaksime tegema?" küsis Kan. "Kas me peaksime endiselt lootma Microsoftile või otsime alternatiive?"

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755