13. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple’i ekspert ennustab Samsungile 2,5 miljardit dollarit kahju

Samsung Electronics Co. peaks Apple Inc.’ile maksma 2,5 miljardi kuni 2,75 miljardi dollari suuruse kahjutasu iPhone’i tootja intellektuaalse vara rikkumise eest, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Terry Musika, täna kohtu ees Apple’i poolt tunnistust andev vannutatud audiitor, ütles, et tema ennustatud kahjutasu suuruse aluseks on Samsungi 22,7 miljoni nutitelefoni ja tahvelarvuti müük ning 8,16 miljardi dollari suurune käive. Kohus ei ole veel otsust langetanud, kas rikuti patendi- ja kaubamärgiseadusi.

Apple kaebas Samsungi kohtusse 2011. aasta aprillis, süüdistades viimast patenteeritud disaini kopeerimises. Kohtuprotsess kestab kolmandat nädalat.

Apple’i aktsia hind enne USA kauplemispäeva lõppu oli tõusnud 1,14%, 628,79 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755