14. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Facebooki aktsia põhi on kätte jõudmas?

Facebooki aktsia on alates mai IPOst langenud ligi 50% ning sel nädalal avaneb paljudel esimestel Facebooki investoritel võimalus aktsiat müüa. See on tõstatanud küsimuse: mis on Facebooki aktsia põhi?

16. augustil lõppeb Facebooki investoritele keeluperiood, mis annab neile võimaluse enda aktsiaid müüa. Sellega vabaneb peaaegu 1,7 miljardit aktsiat, mis on neli korda rohkem aktsiaid kui praegu ringluses on.

Kuid Facebooki aktsia võib olla oma põhja lähedal.

„Kui Facebooki aktsia ei kuku alla 20 dollari, võib see olla selge märk sellest, et omada aktsiat neljandas kvartalis,” ütles CNBC saatele „Fast Money” The Reformed Broker blogi autor Josh Brown.

Mitmed eksperdid, sealhulgas ka Jon Najarian OptionMonster’ist ning Business Insideri juht Henry Blodget on öelnud, et 20 dollarit on Facebooki aktsia õiglasem väärtus.

„Kui oled plaaninud Facebooki aktsiat osta ning see ei kuku 20 dollarist läbi, võib see olla ostuvõimalus,” lisas Brown. 

Evercore Partnersi analüütik Ken Sena ütles CNBC-le, et keeluperioodi lõppedes saab selgemaks ka Facebooki tegelik väärtus. Kena peab Facebooki aktsia ostmist 20 dollarilt riskantseks.

Täna on Facebooki aktsia 3,5% miinuses ning kaupleb 20,8 dollaril.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755