14. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus rahastu aitab ideest tooteni

Täna alustas tööd uus rahastu Prototron, mis aitab innovaatiliste ideede kujundamist esimeseks valmistooteks.

Rahastu loomiseni viis leiutajate ja uudseid tooteid luua soovivate ettevõtete vajadus - Swedbanki poolt läbi viidud uuringust, selgus, et ideed ei jõua tihti teostuseni, kuna puudub ideed tõestav prototüüp, ettevõtlike inimeste seltskonnad on liiga ühenäolised ja puudub koostöö ning ei osata toodet rahvusvahelisele turule viia.

Vastavatud rahastust saavad finantseeringut taotleda nii eraisikud kui alustavad ettevõtted, kes soovivad oma uudse kasvupotentsiaaliga idee vormi valada. Valdkondlikult saavad toetust elektroonika, mehhatroonika ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ideed.

Rahastu asutasid Swedbank, Tallinna Teaduspark Tehnopol ja Tallinna Tehnikaülikool. Pank toetab rahastut kolmel esimesel tegutsemisaastal kokku 120 000 euroga.

Taotlusi vaatavad neli korda aastas läbi tuntud innovaatorid Priit Alamäe (Nortal), Pirko Konsa (Tehnopol), Robert Kitt (Swedbank), Yrjö Ojasaar (Publification), Andrus Oks (Eesti Arengufond), Jaanus Tamm (Defendec) ja Siemon Smid (Tallinna Tehnikaülikool).

Tänavu peaks rahastu toel jõudma teostuseni neli-viis ideed, järgmisel aastal poole rohkem.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755