17. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple’i aktsia päevasisesel rekordtasemel

Apple Inc.’i aktsia hind tõusis päevasisesele rekordtasemele, kui Jefferies & Co. uuringu raport avaldas, et ettevõte on alustanud iPad mini, populaarse iPadi tahvelarvuti väiksema versiooni, tootmist, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Apple’i aktsia hind tõusis 1,2%, 644,13 dollari peale USA kauplemispäeva hommikupoolikul. Eilse seisuga oli Apple’i aktsia hind käesoleva aastaga kasvanud 57%.

Peter Misek, Jefferies’i analüütik, ütles, et arvatavasti toodab iPad minisid peamiselt Hon Hai. Hon Hai Precision Industry Co., mis toodab Apple’ile ka iPade, kasvatas juulis eelneva kuuga võrreldes käivet 5%, kuigi tavaliselt on müük suvisel ajal olnud suhteliselt muutumatu.

Juulis oli asjaga kursis olevatelt inimestelt kuulda, et Apple planeerib väiksema ja odavama iPad mini lasta välja aasta lõpus.

Aktsia hind oli USA kauplemispäeval veidi enne keskpäeva tõusnud 1%, 642,72 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755