21. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple’i aktsia vallutas uue tipu

Tehnoloogiagigandi Apple’i aktsia tõusis täna päevasiseselt uue kõigi aegade tipuni – 674,88 dollarit. Aktsia läks mõni tund hiljem miinusesse, kuna kärbiti iPhone’i tootja aktsia ostusoovitust. 

Esmaspäeval sulges Apple’i aktsia kõigi aegade tipus ning selle tõttu sai iPadi tahvelarvutite tootjast turuväärtuselt läbi aegade kõige kallim USA ettevõte. Apple tõusis mööda Microsofti 1999. aasta turuväärtuse tipust, milleks oli 618,9 miljardit dollarit.

Täna langetas Oracle Investment Research Apple’i aktsia soovituse osta pealt hoia peale. Apple’i aktsia on pärast seda 1,8% miinuses ning langenud 653,32 dollarini.

„Meediakära häirib meid,” kirjutas Oracle’i analüütik Laurence Balter klientidele saadetud märgukirjas, kus ta võrdles praegust pöörasust sellega, kui Microsoft ja Cisco Sysems olid turuväärtuse kuningad.

Oracle kärpis aktsiasihi 670 dollarilt 650 dollarini.

Balter väljendas muret Apple’i võimaliku viimase televisiooniäri ettevõtmise pärast.

„Me usume, et sisenemine madalate marginaalidega televisioonimaailma on täis täiendavaid ohte,” ütles Balter, vahendas Wall Street Journal. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755